Hidrologii au instituit, vineri dupa-amiaza, codul portocaliu de inundatii pe raul Crasna, in judetul Satu Mare, acesta urmand sa ramana valabil pana duminica dupa-amiaza, alaturi de codul galben valabil pe alte cateva rauri din nord-vestul, centrul si sudul tarii.

Intr-o actualizare a avertizarii de inundatii de marti, hidrologii anunta ca, de vineri dupa-amiaza, se instituie codul portocaliu pe sectorul Craidorolt - Domanesti al Crasnei, in judetul Satu Mare, informeaza Intitutul de Hidrologie.

Codul galben valabil inca de marti este mentinut pe raurile Tur, Barcau, Crisul Negru, Bega Veche, pe Jiu si pe afluentii sai de dreapta si pe afluentii Oltului inferior, in sectoare aferente judetelor Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinti si Valcea. In plus, situatia hidrologica actuala, coroborata cu precipitatiile prognozate de meteorologi, au dus la extinderea codului galben catre est, el urmand sa fie valabil, de vineri pana duminica, si pe raurile Arges, Prahova si Teleajan.

Depasirile de cote de atentie "se pot produce si pe afluentii de grad inferior ai raurilor marcate pe harta", mai avertizeaza specialistii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.