Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) si cateva companii de colectare a deseurilor organizeaza vineri si sambata o noua editie a programului "Marea Debarasare" in orase, dar si pe mai multe trasee prin satele din 35 de judete urmand sa circule masini care sa adune aparate vechi de la cetateni.

Conform programului, si aceasta editie a campaniei, ultima din acest an, va avea o componenta de colectare la nivel rural, traseul fiind ales "in functie de disponibilitatea organizatiilor colective responsabile de colectare", potrivit MEDIAFAX.

Masinile firmelor de colectare vor trece prin sate din judetele Buzau, Iasi, Timis, Alba, Bistrita Nasaud, Cluj, Vaslui, Harghita, Covasna, Mures, Brasov, Neamt, Ialomita, Bihor, Arges, Hunedoara, Constanta, Braila, Galati, Maramures, Satu Mare, Botosani, Prahova, Dambovita, Vrancea, Ilfov, Dolj, Olt, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Valcea, Teleorman, Gorj si Mehedinti.

"La aceasta campanie vor participa toate orasele din Romania, primariile de sector din municipiul Bucuresti, firmele de salubritate, agentiile regionale si locale pentru protectia mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si cetatenii, alaturi de organizatiile colective si colectoare, parteneri oficiali ai Ministerului Mediului si Padurilor in aceasta campanie", se arata intr-un comunicat al MMP.

Programul "Marea Debarasare" a fost initiat de Ministerul Mediului in contextul in care Romania si-a asumat, prin aderarea la Uniunea Europeana, obligatia de a colecta anual patru kilograme de deseuri de echipamente electrice, electronice si electrocasnice pe cap de locuitor. Anul trecut s-a adunat doar putin peste un sfert din aceasta cantitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.