Aproximativ 30 de lideri ai sindicatelor postasilor din tara au protestat joi in fata Companiei Nationale Posta Romana fata de problemele angajatilor din sector, care nu au mai primit majorari salariale in ultimii trei ani si lucreaza in conditii improprii.

Compania de Posta se indreapta catre faliment din cauza incompetentei la nivelul managementului, sustin liderii sindicali.
Acestia acuza conducerea companiei de faptul ca in conditiile in care salariile angajatilor nu s-au majorat in ultimii trei ani, au fost numiti pe criterii politice o suta de directori, care, la randul lor, au angajat alte 200 de persoane in clasa maxima de salarizare,
potrivit MEDIAFAX.

  • Angajatii lucreaza in conditii improprii

Activitatea postala se desfasoara extrem de dificil, peste 30% dintre oficiile postale si agentiile de posta functionand fara caldura si peste 10% fara apa potabila si grupuri sanitare, a declarat astazi liderul Federatiei Sindicatelor Postasilor, Matei Bratianu.

Potrivit acestuia, in majoritatea oficiilor si agentiilor, angajatii contribuie cu cate 15-25 lei lunar, din banii proprii, pentru a achizitiona combustibili, rechizite, consumabile si imprimate necesare desfasurarii activitatii.

Pichetul de joi dureaza o ora, iar actiunea va continua in zilele urmatoare in fiecare judet. Sindicalistii au in vedere si organizarea unui miting de amploare in Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.