Directorul general al Uzinei Constructoare de Masini (UCM) Resita, Adrian Chebutiu, a fost retinut, miercuri dimineata, dupa mai multe ore de audiere la DNA, el urmand sa fie prezentat instantei supreme, cu propunere de arestare

Chebutiu a fost audiat intr-un dosar in care au avut loc mai multe perchezitii in Resita si Timisoara, luni. Acesta a fost adus cu mandat, marti dimineata, la sediul DNA.

Surse judiciare au declarat ca Adrian Chebutiu este audiat in legatura cu o ancheta in derulare, care ar avea legatura cu sirianul Said Baaklini, cercetat, alaturi de un senator, de procurorii anticoruptie pentru restituiri nelegale de TVA, relateaza MEDIAFAX.

Baaklini a fost prins in Bulgaria, Inalta Curte de Casatie si Justitie emitand pe numele strainului un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Directia Nationala Anticoruptie face cercetari cu privire la modul in care sirianul Said Baaklini, apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, a achizitionat mai multe motoare, dupa care a solicitat restituirea taxei pe valoarea adaugata, au declarat surse judiciare.

Astfel, dupa ce sirianul a parasit Romania, DNA a solicitat ICCJ emiterea unui mandat de arestare european, precum si unul national de arestare preventiva.

In acelasi dosar ar fi implicat si un senator, au precizat sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.