Mai multe rauri din vestul tarii ar putea avea cresteri importante de debite in urma ploilor prognozate pentru urmatoarele zile, motiv pentru care hidrologii au emis o atentionare cod galben de inundatii, valabila de miercuri pana vineri.
"Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile insemnate cantitativ prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate cu efect de inundatii locale, precum si cresteri de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de atentie", sustin hidrologii, intr-un comunicat de presa de marti, transmite MEDIAFAX.

Astfel, de miercuri pana vineri, pe raurile Tur, Crasna, Barcau, pe Crisuri, Aries, Strei, pe Bega Veche si Bega, pe Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Jiu si pe Oltul inferior va fi valabila atentionarea cod galben.

Atentionarea a fost transmisa autoritatilor locale din judetele Satu Mare, Salaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Gorj, Dolj, Mehedinti, Timis, Caras-Severin si Valcea.

Fenomenele anuntate de hidrologi de miercuri dimineata si pana vineri dupa-amiaza "se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor" vizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.