Continua operatiunea de salvare a celor cinci persoane care au fost date disparute dupa naufragiul produs luni dupa-amiaza langa malul bulgaresc al Marii Negre.
Cinci din cei zece membri ai echipajului (9 sirieni si un egiptean) cargoului Karam I, sub pavilionul statului Sierra Leone, au fost salvati dar alti cinci nu au fost inca gasiti, relateaza AGERPES.

In operatiunea de cautare participa vase ale politiei rutiere bulgaresti, precum si doua cargouri rusesti aflate in zona. Se asteapta ca in urmatoarele ore cautarea sa continue si cu ajutorul unui elicopter. Se presupune ca cei cinci s-au evacuat de pe nava impreuna. Ministrul bulgar al transporturilor Alexandar Tvetkov a declarat ca temperatura apei este de in jur de 15 grade Celsius, ceea ce sporeste mult sansele de supravietuire ale naufragiatilor.

Accidentul s-a produs, luni, la 20 de kilometri sud de capul Emine si a fost raportat in jurul orei 17.45. S-au ciocnit o nava sub pavilionul statului Sierra Leone, care transporta fier vechi si care s-a scufundat la ora 18.09, si un tanc petrolier sub pavilion olandez care nu s-a scufundat. Tancul nu este afectat grav si nu a fost nicio scurgere de petrol.

Potrivit primelor informatii, accidentul a fost cauzat de vantul puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.