Jandarmeria Constanta estimeaza ca aproximativ 20.000 de pelerini din intreaga tara vor ajunge, incepand de luni seara, la manastirea care poarta hramul Sfantului Andrei, din comuna constanteana Ion Corvin.

Istoriografia, bazata pe izvoare literare, arata ca Sfantul Apostol Andrei a primit misiunea de a predica Evanghelia Mantuitorului Hristos si in vechea provincie a Dobrogei. Potrivit cercetatorilor, locul in care a salasluit si s-a rugat a fost pestera unde, actualmente, exista o manastire.

Lacasul de cult este unic in spatiul monastic, incluzand primul altar crestin de pe teritoriul romanesc. In apropierea manastirii se afla un izvor, care, asemenea celui de la manastirea Dervent, este facut de Sfantul Apostol Andrei, lovind cu toiagul in piatra
.

Anual, pelerini din intreaga tara poposesc la aceasta manastire pentru a sta pret de cateva minute in Pestera Sfantului si pentru a se inchina in fata raclei care contine o parte din moastele Sfantului Apostol Andrei, daruite in anul 2003 de catre Mitropolia Kefaloniei din Grecia, potrivit MEDIAFAX.

La ceremonialul religios desfasurat cu ocazia sarbatoririi hramului bisericii se estimeaza participarea a aproximativ 20.000 de credinciosi din judetul Constanta, dar si din judetele limitrofe, a unui sobor de preoti si diaconi, cat si a unor oficiali
.

Pentru aceasta manifestare vor fi mobilizati peste 120 de jandarmi, care vor actiona, in principal, pentru protectia participantilor, asigurarea masurilor de ordine publica pe timpul desfasurarii ceremonialului religios si pentru prevenirea si combaterea unor eventuale incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.