De la 1 februarie 2005, romanii vor plati cu 34% mai mult pentru abonamentele la telefonia fixa

In ajun de Craciun, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a aprobat rebalansarea tarifelor solicitata de Romtelecom. Reamintim ca furnizorul de telefonie fixa a solicitat ANRC alinierea tarifelor practicate la nivelul costurilor. Aceasta aliniere se va traduce prin majorarea cu circa 34 la suta a tarifelor practicate la abonamente, dar si prin ieftinirea convorbirilor internationale, interjudetene si a celor efectuate spre retelele mobile. Conform deciziei ANRC, noile tarife vor intra in vigoare incepand cu 1 februarie 2005. Cei mai afectati de majorarea tarifelor vor fi romanii care au abonamente sociale sau abonamente fara minute incluse. Acestia vor trebui sa scoata din buzunar cu aproape 80.000 lei mai mult in fiecare luna. La abonamentele cu minute incluse, Romtelecom a solicitat si o modificare a serviciilor oferite. Astfel ca, in loc de convorbiri incluse in valoare de 0,80 euro sau 1,65 euro, in noile abonamente vor fi incluse minute de convorbiri in reteaua Romtelecom, atat locale, cat si interjudetene.

Preturile abonamentelor cu minute incluse au fost si ele modificate, acestea urmand sa creasca cu aproape 74.000 lei. De asemenea, Romtelecom va lansa incepand cu 1 februarie un nou tip de abonament cu 20 de minute incluse in afara perioadei de varf - care va costa 5 euro. in acelasi timp, Romtelecom a solicitat ieftinirea minutelor de convorbiri. Pentru un minut de convorbiri interjudetene sau catre mobil, romanii vor plati cu aproape 250 de lei mai putin. De la 1 februarie, o convorbire de un minut la telefon cu cineva din alt judet va costa 5,4 eurocenti in loc de tariful actual de 6 eurocenti, iar un minut pe mobil 14 eurocenti. Tarifele la convorbirile internationale au fost si ele reduse, in medie cu 9,1 la suta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.