Salvamontistii din Busteni ii avertizeaza pe turisti sa nu urce pe Platoul Bucegi pentru ca vizibilitatea este redusa, iar stratul de zapada atinge un metru si jumatate, existand riscul producerii unor avalanse.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, in urma ninsorilor cazute in ultimele doua zile, pe toate vaile din Masivul Bucegi s-a asternut un strat de zapada care depaseste 80 de centimetri, iar in unele zone vantul a troienit zapada, troienele atingand un metru si jumatate, potrivit MEDIAFAX.

Conform sursei citate, sambata dupa-amiaza, pe Platoul Bucegi vantul bate cu 100 de kilometri la ora, iar vizibilitatea este redusa. De asemenea, exista riscul producerii unor avalanse.

In aceste conditii, salvamontistii le recomanda turistilor sa nu urce pe munte, avertizand ca, din cauza vizibilitatii reduse, salvatorilor montani le-ar fi imposibil sa-i repereze pe cei care ar ramane blocati sau s-ar rataci.

Din cauza vantului puternic, telecabina care face legatura intre statiunea prahoveana Busteni si zona Babele din Bucegi, nu a fost pornita, deoarece din cauza vantului foarte puternic, instalatia de transport pe cablu nu ar putea functiona in siguranta
.

Citeste si: Trafic in conditii de iarna pe mai multe drumuri judetene

Unde schiem in aceasta iarna?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.