Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea lui Liviu Iordan, Stefan Zugravu si Gigel Gheorghe, acuzati in cazul furtului de arme de la unitatea din Ciorogarla. Seful DIICOT Codrut Olaru a calificat hotararea instantei drept un gest de iresponsabilitate, intrucat armele au fost gasite la domiciliul celor trei acuzati.

Tribunalul Bucuresti a hotarat ca Liviu Iordan, Stefan Zugravu si Gigel Gheorghe pot fi cercetati in libertate in acest dosar. Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit MEDIAFAX.

Cu privire la aceasta decizie, seful DIICOT, Codrut Olaru, a declarat vineri ca decizia instantei este inadmisibila, avand in vedere faptul ca armele furate de la unitatea militara au fost gasite acasa la cei trei inculpati. Codrut Olaru a adaugat ca o asemenea hotarare este "un gest de iresponsabilitate in contextul evenimentelor de la Neamt".

  • Judecatorul care a decis punerea in libertate a celor trei este Marin Marino, cel care a decis si eliberarea lui George Becali

Liviu Iordan a fost arestat preventiv in 19 martie, de instanta Tribunalului Bucuresti, care a admis cererea procurorilor DIICOT. Acesta este acuzat ca a vandut cu 17.500 de euro arme furate de la unitatea militara din Ciorogarla.

De asemenea, procurorii au depus la instanta o serie de interceptari telefonice si ambientale in care Mihai Costea si Nicolae Alexandru Iordan, fratele lui Liviu Iordan, ii dadeau indicatii ce sa faca cu armele. Astfel, pistoalele erau numite codat "cauciucuri".

Potrivit anchetatorilor, in decembrie 2009, Liviu Iordan, in intelegere cu fratele sau, Nicolae Alexandru Iordan, si cu Marius Costea, au oferit spre vanzare, contra sumei de 17.500 de euro, zece pistoale model TT si trei pistoale mitraliera tip Kalasnikov, care proveneau din furtul comis in luna ianuarie 2009, de la unitatea militara din Ciorogarla.

In data de 27 decembrie 2009, anchetatorii au gasit, in urma unor descinderi, 35 de arme din lotul celor furate de la Ciorogarla. A urmat ca in data de 28 decembrie 2009 instanta Tribunalului Bucuresti sa decida arestarea a 14 persoane est caz, toate fiind acuzate si de trafic de droguri.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

Citeste si: Clanul Preda, trimis in judecata


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.