Zona Vrancea "se cutremura". Nu a trecut aproape nicio zi fara sa se produca un mic seism. Potrivit directorului Institutului Roman de Seismologie Aplicata, Victorin Toader, maximul a fost inregistrat in ultimele doua zile, cand s-au inregistrat, deja, 16 cutremure.

Patru cutremure s-au produs aseara in estul Romaniei. Unul a fost inregistrat in zona Galatiului si trei in Vrancea

„Trecem prin cea mai activa perioada din punct de vedere seismic de la inceputul anului. Din 6 noiembrie s-a inregistrat o accentuare a seismicitatii in zona Vrancea. Pana in 11 noiembrie au fost cate unul sau doua cutremure zilnic, apoi a urmat o pauza, iar din 14 noiembrie au reinceput. In 23 si 24 noiembrie s-au produs cele mai multe, cate 8. Este vorba, in general, de cutremure mici, sub 2 grade”, a explicat Victorin Toader, directorul IRSA, conform Adevarul.

Seismologul este de parere ca aceasta perioada va mai dura aproximativ doua zile. Nu trebuie insa sa ne ingrijoram, spune Toader.

Seismicitatea accentuata poate fi un semn al apropierii unui cutremur de mare intensitate, dar nu cred ca e cazul sa ne facem griji acum. Nu va veni curand un seism de mare intensitate”, a precizat acesta, potrivit realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.