Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau lupta de 13 ani impotriva abandonului scolar.

Zona Podul Turcului, din judetul Bacau, este caracterizata prin saracie extrema, infrastructura deficitara si lipsa serviciilor pentru populatie. In acest sens, FSC a deschis patru centre educationale care deservesc aproximativ 500 de copii din comunitate. Centrele reprezinta pentru majoritatea copiilor singurele oportunitati de petrecere a timpului liber si desfasurare de activitati extrascolare.

In paralel, au fost infiintate cateva scoli ale parintilor, in care le este prezentata importanta educatiei, a comunicarii si a metodelor educative moderne. Totodata, in vacantele de vara, specialistii si voluntarii FSC organizeaza pentru copii scoli de vara.

Impactul pozitiv pe care FSC il are in viata acestei comunitati nu se opreste aici. Coordonatorii centrelor sunt localnici, care au astfel sansa unei activitati diferite. Incepand cu acest an, organizatia ofera elevilor admisi la licee din oras 70 de burse de studiu.


Organizatia a fost premiata in cadrul celei de-a doua editie a Galei Premiilor in Educatie, organizata de Fundatia Dinu Patriciu. Cele 11 sectiuni de concurs au avut premii si mentiuni speciale in valoare totala de 250.000 de euro.

Sectiunile competitiei au fost
: “Elevul anului”, “Educatorul/Invatatorul anului” “Profesorul anului”, “Scoala anului”, “Studentul anului”, “Profesorul anului /Invatamant universitar”, “Facultatea anului”, “Cercetatorul anului”, “Bibliotecarul anului”, “ONG-ul anului in domeniul educatiei” si “Cel mai bun proiect educational”.

Gala Premiilor in Educatie urmareste promovarea oamenilor, a proiectelor si a organizatiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania.

,,Uneori suntem tentati sa asteptam ca schimbarea in educatie sa vina numai de sus in jos, de la guvernanti catre scoli. Se pierd astfel din dezbaterile publice povestile oamenilor cu adevarat dedicati din sistemul educational, care isi construiesc propria definitie pentru implicare si care realizeaza deja o revolutie tacuta a celor care cred in educatie. Sunt acei profesori care inteleg sa transmita elevilor valori si principii, acei cercetatori care viseaza sa castige premiul Nobel si sa transforme omenirea prin descoperirile lor..."
a declarat Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu

Citeste si:
Gala Premiilor in Educatie si-a desemnat castigatorii
Gala Premiilor in Educatie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.