Caporalii Marin Costea, Viorel-Cristinel Antonie si Constantin Buica, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", si-au pierdut viata marti, in timpul desfasurarii unui exercitiu tactic cu trageri de lupta, in Poligonul Cincu, informeaza MApN.
"Caporalul Marin Costea, in varsta de 37 de ani, era casatorit, avea doi copii si a participat la mai multe misiuni externe, in Angola, Afganistan si Irak. Caporalul Viorel-Cristinel Antonie, 27 de ani, era casatorit, avea doi copii si a participat la doua misiuni in Afganistan. Caporalul Constantin Buica avea 25 de ani si era necasatorit", se arata intr-un comunicat al MApN.

Cei trei militari raniti, caporalii Danut-Marian Florea, Claudiu-Constantin Vulpoiu si Tudorica-Razvan Plai, au fost evacuati imediat catre spital si, in prezent, starea lor este stabila, relateaza MEDIAFAX.

In toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in afara teritoriului national se vor organiza, miercuri, ceremonii militare si religioase, in semn de recunostinta si deplin respect pentru caporalii Marin Costea, Constantin Buica si Viorel-Cristinel Antonie.

"A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie numita de seful Statului Major al Fortelor Terestre cerceteaza imprejurarile producerii acestui eveniment grav", se mai arata in comunicat.

Incidentul de la Poligonul Cincu s-a produs din cauza exploziei in teava unui aruncator de 120 mm, in timpul desfasurarii unui exercitiu tactic cu trageri de lupta, informeaza MApN. Conform sursei citate, explozia s-a produs, marti, in jurul orei 12.30.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.