Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a decis sa stranga semnaturi pentru declansarea grevei de avertisment si a celei generale pe termen nelimitat. Protestele sunt programate pentru a doua parte a lunii ianuarie, 2011.

Federatia a transmis Guvernului nemultumirile si neregulile "care macina administratia publica locala", precum si revendicarile pentru care se asteapta rezolvarea, relateaza MEDIAFAX.

"FNSA a transmis Guvernului Romaniei nemultumirile si neregulile care macina administratia publica locala precum si revendicarile noastre pentru rezolvarea acestor probleme. In perioada 22.11.2010 - 20.01.2011 se vor strange semnaturi pentru declansarea grevei de avertisment si a grevei generale pe termen nelimitat. Declansarea actiunilor de protest greviste vor avea loc dupa data de 20.01.2011"
, se arata intr-un comunicat.

Reprezentantii FNSA au cerut, printre altele, ca, incepand cu 1 ianuarie 2011, sa se revina la veniturile salariale avute de catre personalul angajat in administratia publica locala la 31 decembrie 2009, pastrarea celui de-al XIII-lea salariu si a primei de vacanta.

"Cerem respectarea acordurilor si contractelor colective de munca incheiate la nivelul institutiilor publice locale, conform Constitutiei Romaniei, cu privire la autonomia locala, dar si eliminarea imixtiunilor si a abuzurilor facute de catre unii oameni politici in miscarea sindicala si asupra liderilor sindicali, prin instituirea de sanctiuni drastice impotriva acestora, care sa duca pana la pierderea functiei sau a demnitatii publice. Cerem depolitizarea institutiilor publice, pana la nivelul functiei de prefect", se precizeaza in comunicatul FNSA.

FNSA are peste 50.000 de membri la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.