Soprana Roxana Briban a incercat initial sa-si taie venele si a inghitit mai multe medicamente, in final asfixiindu-se cu o punga pe care si-a pus-o pe cap, se arata in raportul intocmit de medicii legisti in acest caz.
Sicriul cu trupul neinsufletit al Roxanei Briban, care a murit sambata, a fost transportat la capela bisericii Herastrau, unde cei interesati pot aduce sopranei un ultim omagiu pana marti, la 10.30, cand va avea loc inmormantarea, a declarat Alexandru Briban, sotul artistei.

Acesta a tinut sa precizeze ca a respins oferta Operei Nationale Bucuresti (ONB), care a anuntat ca pune la dispozitie, luni, intre orele 12.00 - 16.30, spatiul foaierului institutiei pentru a fi depus sicriul cu trupul neinsufletit al sopranei Roxana Briban, relateaza MEDIAFAX.

"Sub nicio forma nu ne intereseaza sa depunem sicriul la Opera. Directorul Operei a distrus-o si ea l-a urat. Trebuia sa-i dea spectacole, nu un loc in foaier. Prietenii si colegii pot sa o vada la capela bisericii Herastrau", a spus Alexandru Briban.


Soprana Roxana Briban, in varsta de 39 de ani, s-a sinucis sambata dupa-amiaza, in casa ei din Bucuresti, sotul artistei precizand ca aceasta a suferit un soc dupa ce a fost data afara de la Opera Nationala din Bucuresti, in 2009.

Alexandru Briban a marturisit ca soprana isi dorea sa cante si fara bani la Opera Nationala Bucuresti, insa nu a mai fost primita de directorul institutiei. In schimb, Catalin Ionescu Arbore, directorul Operei Nationale Bucuresti (ONB), a declarat ca Roxana Briban a cerut incetarea contractului de munca pe care il avea la Opera, in anul 2009, si nu a fost data afara, asa cum a afirmat Alexandru Briban.


  • Criminalistul Tudorel Butoi despre sinuciderea sopranei: „A fost influentata de modelul Madalinei Manole"

Soprana Roxana Briban s-a sinucis, sambata, intr-un mod spectaculos, inspirat din rolurile pe care le-a interpretat pe scena Operei din Bucuresti. Ea a inghitit un pumn de pastile, si-a taiat venele si s-a asfixiat cu mai multe pungi de plastic, in baia locuintei sale din Capitala, scrie MEDIAFAX.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, pentru Adevarul de Seara, ca maniera in care a ales sa se sinucida Roxana Briban arata determinarea acesteia.

Citeste si:
Laura Bretan a castigat 120.000 de euro la "Romanii au talent"
Laura Bretan, o soprana in...

"Artistii sunt firi mai sensibile si este normal sa treaca mai greu prin criza economica si sociala pe care o traversam. Din pacate, Roxana Briban nu a putut sa gestioneze drama iesirii din scena. Cred ca a fost influentata de modelul Madalinei Manole. Este posibil sa mai asistam la astfel de tragedii in lumea artistica", sustine Tudorel Butoi.


Si un tanar de 26 de ani din Podul Iloaiei, judetul Iasi, a fost salvat de medici, pe 19 iulie 2010, dupa ce a incercat sa se sinucida ingerand substante toxice si provocandu-si multiple leziuni, cu scopul a fi "vedeta ca Madalina Manole", potrivit propriilor declaratii.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.