Invatatoarea Cristina Anghel a fost externata luni, din Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, unde a fost internata dupa ce a intrat in greva foamei. Aceasta a declarat ca va mai ramane in Bucuresti pentru a merge la emisiuni TV, iar la catedra ar putea reveni din semestrul urmator.

La iesirea din unitatea sanitara, Cristina Anghel a spus ca se simtea bine in spital, insa era "ca un ghimbe pentru cei pe care ii critica". Invatatoarea a adaugat ca gestul ei nu va ramane fara ecou, iar protestul ei va ramane "un reper".

"Am auzit ca vor sa mai inchida 17.000 de scoli, sa ne trimita pe toti acasa, oricum nu ne trebuie oameni destepti"
, a spus invatatoarea, relateaza MEDIAFAX.

Aceasta a precizat ca cel mai probail va reveni la catedra din semestrul urmator, acum fiind in concediu de odihna.
Invatatoarea a precizat ca nu vrea sa intre in nicio organizatie sindicala si nici in vreun partid politic, dar va continua sa protesteze "vehement".

Cristina Anghel sustine ca nu a semnat la externare mentiunea ca se obliga sa fie la domiciliu pentru un eventual consult, precizand ca vrea sa mearga la manastire.

  • Cristina Anghel s-ar putea ocupa de elevii cu "cerinte speciale", dupa desfiintarea clasei sale

Invatatoarea Cristina Anghel, care a stat 70 de zile in greva foamei, protestand astfel fata de diminuarile salariale, ar putea reveni la Scoala Generala nr. 2 din Caracal pentru a se ocupa de elevii cu "cerinte speciale", dupa ce clasa la care a predat a fost desfiintata la cererea parintilor.

Directorul Scolii Generale nr.2 Caracal, profesorul Silviu Frasineanu, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX ca invatatoarea Cristina Anghel a ramas fara clasa la care preda, dupa ce parintii elevilor au facut o solicitare catre conducerea unitatii pentru a le fi transferati copiii la alte clase.

"Cand au vazut parintii ca doamna invatatoare a intrat in greva foamei, ne-au solicitat sa le mutam copiii la alte clase. Nu stiam cat va sta doamna invatatoare in greva, asa ca am mutat elevii la alte clase. Doamna invatatoare nu mai are clasa la ora actuala", a declarat directorul Silviu Frasineanu.

Citeste si:
O invatatoare pensionata vine la scoala gratis, din pasiune pentru ele
O invatatoare pensionata a...

Potrivit sursei citate, conducerea unitatii de invatamant va decide in cadrul unui Consiliu de Administratie ce post va ocupa invatatoarea Cristina Anghel in cadrul scolii din Caracal.

"S-a infiintat un post de invatator itinerant pe care-l va primi doamna invatatoare. Se va ocupa de copiii cu cerinte speciale educationale. Sunt grupe de elevi ai scolii formate din minim opt si maxim 12 elevi", a mai spus directorul unitatii de invatamant.

Profesorul Silviu Frasineanu sustine ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu Cristina Anghel, invatatoarea ar putea reveni la scoala dupa "o saptamana-doua" de la externare.

"Dumneaei mi-a spus ca dupa ce iese din spital ar trebui sa mai stea acasa o saptamana sau doua pentru a se reface. Nu stiu sa spun cand va reveni, depinde foarte mult si de dumneaei. Oricum doctorii stiu cel mai bine", a afirmat directorul Silviu Frasineanu.

Citeste si:
Piedone, Anghel si Grapini au renuntat la functiile din PC
Piedone, Anghel si Grapini au...

  • Cristina Anghel a fost externata luni, din Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, unde a fost internata dupa ce a intrat in greva foamei, ea declarand ca va mai ramane in Bucuresti pentru a merge la emisiuni TV, iar la catedra ar putea reveni din semestrul urmator.

Invatatoarea din Caracal a intrat in greva foamei in 26 august, nemultumita de diminuarile salariale din sistemul bugetar, ea informand Directia de Sanatate Publica Olt, Serviciul de Ambulanta Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primaria si unitatea de invatamant unde preda de demersul sau.

Citeste si: [VIDEO] Invatatoarea Cristina Anghel a renuntat la greva foamei

Cazul invatatoarei aflata in greva foamei, pe CNN


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.