Actritele Maria Popistasu si Mirela Oprisor, protagonistele filmului "Marti, dupa Craciun" de Radu Muntean, au obtinut premiul pentru interpretare feminina la Festivalul International de Film de la Mar del Plata, Argentina, incheiat duminica.
Potrivit Variety.com, cea de-a 25-a editie a Festivalului International de Film de la Mar del Plata s-a desfasurat intre 13 si 21 noiembrie, filmul "Marti, dupa Craciun" fiind inclus in competitia internationala.
  • Filmul polonez "Essential Killing", de Jerzy Skolimoswki, a castigat trofeul festivalului, dar si premiul pentru interpretare masculina, atribuit lui Vincent Galo, care joaca rolul unui detinut politic ce incearca sa scape de fortele americane, avand de indurat foame si furtuni de zapada.
  • Premiul pentru regie i-a revenit lui rusului Aleksei Fedorchenko pentru "Silent Souls", povestea unui scriitor care merge, alaturi de un prieten, intr-o calatorie pentru a-si inmormanta sotia decedata acolo unde si-au petrecut luna de miere. Scenaristul peliculei, Denis Osokin, a fost de asemenea premiat.
  • In cadrul competitiei latino-americane, premiul pentru cel mai bun film a fost castigat, la egalitate, de peliculele "October", a regizorilor peruani Daniel si Diego Vega, si "Transit Love", lungmetrajul de debut al argentinianului Lucas Blanco.
  • Pelicula "Pompeya", de Tamae Garateguey, a obtinut trofeul competitiei argentiniene.

Filmul "Marti, dupa Craciun" spune povestea lui Paul Hanganu (Mimi Branescu), care este casatorit cu Adriana (Mirela Oprisor) de zece ani. Au impreuna o fetita, o masina, un apartament si aparent o relatie fericita. De sase luni, Paul are o relatie extraconjugala cu Raluca (Maria Popistasu), medic stomatolog, in varsta de 27 de ani. Barbatul, care se chinuie sa gaseasca timp pentru Raluca, familie si goana dupa cumparaturi, hotaraste sa-si duca fiica la dentist inca o data inainte de Craciun. O schimbare neasteptata in programul Adrianei le aduce pe cele doua femei in aceeasi incapere pentru prima oara. Intalnirea il obliga pe Paul sa ia o decizie dificila. Din distributia filmului mai fac parte Dragos Bucur, Adrian Vancica, Victor Rebengiuc si Silvia Nastase.


Lungmetrajul "Marti, dupa Craciun" a fost selectat la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, in competitia Un Certain Regard. Pelicula a mai avut o proiectie de gala, in vara acestui an, la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

Totodata, pelicula a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj, iar Mimi Branescu a fost desemnat cel mai bun actor la Festivalul Filmului Francofon de la Namur (Belgia). Mirela Oprisor a mai primit la randul ei un premiu pentru interpretare la Festivalul de la Sarajevo.

Citeste si: [Presa americana: Romanii nu pot realiza un film prost]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.