Ce factori ne fac sa aratam mai batrani decat suntem?

  • Stresul
Unul dintre factorii majori ce prezinta numeroase efecte negative asupra coprului si accelereaza procesele de imbatranire este stresul. Acesta inhiba capacitatea de detoxifiere a organismului, incarcandu-l cu toxine, inhiba procesele de regenerare si reparatie celulara, de unde si predispozitia spre cancer, si accelereaza procesele de senescenta. Cele mai eficiente mecanisme pentru inlaturarea stresului sunt: sportul, masajul, sauna, somnul, alimentatia sanatoasa. Modalitati adjuvante in combaterea stresului: aromaterapie, homeopatie etc.

  • Negativimul

Negativismul atrage dupa sine o serie de tulburari psihice precum anxietatea, depresia, unele boli psihice precum psihoza, paranoismul etc. Studiile de psihosomatica au decelat o legatura stransa intre starea psihica si sanatatea organismului, fapt pentru care negativismul creste chiar riscul de cancer. Cei care si-au format o astfel de menatlitate par in general mai batrani decat varsta lor reala.
  • Fumatul

Fumatul afecteaza anumite procese in organism, inclusiv la nivel genetic, de aceea, riscul de mutatii genetice este foarte mare, cu predispozitie spre cancer. Chiar unele cancere prezinta receptori pentru nicotina, studiindu-se daca nu cumva nicotina este cea care induce cancerul. Fumatul toxifica organismul, impiedica procesele de regenerare si reparatie celulara, astfel ca efectele de imbatranire apar mult mai repede decat la nefumatori. Pielea este de asemenea afectata, ridurile apar mai repede, caracterul reversibil este mai mic si se accentueaza rapid.

Vezi pe Healthy alti factori care ne imbatranesc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.