O femeie in varsta de 68 de ani, din localitatea ieseana Horlesti, a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a fost muscata, pe strada, de o haita de caini fara stapan, prognosticul medicilor fiind rezervat din cauza ranilor severe la cap, maini si picioare.

Femeia se afla internata in Spitalul de Urgente din Iasi, fiind in stare critica, dupa ce a fost atacata si muscata de o haita formata din zece caini, in comuna Horlesti.

"Pacienta este in soc traumatic, cu plagi muscate multiple la nivelul scalpului, toracelui si membrelor. O echipa formata din sase medici incearca sa asigure rezolvarea leziunilor, insa prognosticul estre extrem de rezervat, din cauza severitatii leziunilor si a riscului de infectie", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX seful Unitatii Primire Urgente din cadrul Spitalului de Urgente din Iasi, medicul Tudor Ciuhodaru.

Medicul iesean a mai spus ca atunci cand starea femeii o va permite, aceasta va fi consiliata psihologic.

"In fiecare zi, cel putin un pacient din judetul Iasi, muscat de caini, ajunge la spital. Recomandam persoanelor ca in astfel de cazuri sa se prezinte cat mai rapid la spital, pentru a beneficia de consult si tratament, astfel incat sa fie redus riscul complicatiilor
", a spus medicul Ciuhodaru.

De cealalta parte, primarul comunei Horlesti, Mihai Cadar sustine ca de aproximativ un an nu se mai confrunta cu patrupede fara stapan.

„Nu stiu nimic despre femeie. Anul trecut au fost caini vagabonzi, dar au disparut. Probabil oamenii i-a omorat sau animalele au plecat pur si simplu. Oricum, sunt multe familii care au si cate trei-patru caini la gospodarie“, spune primarul Mihai Cadar, potrivit Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.