Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a anuntat, miercuri, ca a emis o dispozitie privind interzicerea comercializarii plantelor etnobotanice in municipiu, institutia urmand sa dea in judecata firmele care vand astfel de produse in vederea anularii autorizatiilor de functionare.

Gheorghe Nichita a declarat ca a emis dispozitia de interzicere a comercializarii produselor etnobotanice in municipiul Iasi dupa ce zeci de tineri au ajuns la spital in urma consumului de astfel de produse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus ca sunt vizate cinci societati comerciale care detin "magazine de vise".

Primarul a precizat ca dispozitia sa are caracter temporar, in conditiile in care va fi elaborat un regulament privind comercializarea de produse etnobotanice, care va fi supus aprobarii Consiliului Local.

"Pana la reglementarea prin hotararea Consiliului Local Iasi, pe teritoriul administrativ al municipiului Iasi se interzice comercializarea, distribuirea, oferirea gratuita, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, produselor vegetale si a substantelor care, prin forma ambalajului, continut, prezentare, instructiuni de utilizare, publicitate sau denumire, induc sau pot induce ideea ca utilizarea acestora ar putea avea efecte similare celor ale plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante sau psihotrope", se arata in dispozitia primarului din Iasi.

Totodata, Nichita a spus ca primaria va da in judecata cele cinci societati inregistrate la Registrul Comertului, care au ca obiect de activitate comercializarea substantelor ilegale, pentru a le anula autorizatiile de functionare.

Firmele vizate sunt SC Bocelina SRL, SC Com Har SRL, SC Pricod Corporation SRL, SC Planto Calm SRL si SC Bad Boys 4 Life.

"Vom incerca pe cale juridica sa suspendam activitatea celor cinci societati inregistrate. De astazi (n.r. - joi) incepe actiunea in magazine, plus actiunea in instanta. Sper ca institutiile statului abilitate in control si verificare sa-mi dea o mana de ajutor, pentru ca in final sa le inchidem",
a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Zeci de pacienti, majoritatea tineri, au ajuns in ultimele saptamani la spital, in urma consumului de produse etnobotanice. Atat medicii ieseni de la Spitalul de Urgente, cat si reprezentanti ai PNL si PDL Iasi au cerut primariei sa interzica functionarea magazinelor care vand etnobotanice in municipiu.

Citeste si:
Trendurile anului în materie de ambalaje pentru magazinele fizice
Trendurile anului în materie...

Comercializarea produselor etnobotanice a fost interzisa si la Brasov, si Barlad. De asemenea, Primaria Suceava cauta solutii pentru inchiderea magazinelor care comercializaza astfel de produse.

La Bucuresti, angajatii Primariei Sectorului 6 au demolat, in urma cu o saptamana, un magazin de cartier aflat in apropierea unei scoli. Totodata, consilierii locali din sectorul 6 au aprobat, marti, un proiect privind interzicerea comercializarii substantelor halucinogene, etnobotanice si asimilate acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.