Curtea de Apel Bucuresti (CAB) i-a condamnat pe Corneliu Iacobov la sapte ani de detentie si pe Toader Gaurean la sase ani de inchisoare, in dosarul privind prejudicerea Rafo Onesti, cei doi fiind achitati de instanta inferioara.

In acest dosar, instanta Curtii de Apel Bucuresti l-au mai condamnat pe Marin Marin la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu.

Pe latura civila, Iacobov, si Marin au fost obligati la plata catre RAFO a sumei de 18.455.220,26 lei si a cate 7.000 de lei catre stat, cu titlu de cheltuieli de judecata. Societatea Rafo, care a fost apelant in cauza, a fost obligata la plata a o mie de lei cheltuieli judiciare, relateaza MEDIAFAX.

Hotararea poate fi atacata cu recurs la instanta suprema.

In dosarul Rafo, procurorii DIICOT i-au deferit justitiei pe Corneliu Iacobov, Toader Gaurean, Liliana Luchian si Marin Marin, sub acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor persoanei, spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si, respectiv, marturie mincinoasa.

In 2005, Corneliu Iacobov, Toader Gaurean si alte alte doua persoane au fost trimisi in judecata pentru prejudicierea Rafo Onesti, dupa ce acestia au incheiat cu o firma din Campina, Metal EuroEst, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la Electrocarbon Slatina.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DIICOT, Corneliu Iacobov, Toader Gaurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian si Marin Marin sunt acuzati de faptul ca, in perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat in vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei, peste 240 de miliarde de lei vechi.

Procurorii au stabilit ca, in calitate de actionar majoritar si presedinte al Consiliului de Administratie al SC Vradicor Financiar Group SA (firma care facea parte din consortiul Canyon Servicos si Imperial Oil, actionarul majoritar la Rafo Onesti), Iacobov se interesa si era informat in legatura cu productia, relatiile comerciale derulate de rafinarie cu alte societati, participatiile la alte societati comerciale si politica de personal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.