O garnitura de metrou a deraiat, miercuri seara, intre statiile Unirii 1 si Timpuri Noi, dar, potrivit primelor informatii, nu sunt persoane ranite, la fata locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Anca Onofrei.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a spus ca unul dintre vagoanele unei garnituri de metrou care circula intre statiile Unirii 1 si Timpuri Noi a sarit de pe sina, in urma incidentului nefiind inregistrate victime, scrie MEDIAFAX.

Ea a precizat ca la fata locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, care au intrat in tunel pentru a vedea care este situatia. Circulatia la metrou a fost oprita, iar calatorii au fost scosi din tunel de catre salvatorii de la metrou.

  • Atanasoaei: In metroul deraiat erau aproximativ 240 de persoane, o femeie a facut atac de panica

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat ca in metroul deraiat intre statiile Unirii si Timpuri Noi erau aproximativ 240 de persoane, toate au fost evacuate, iar in urma accidentului nu au fost victime, doar o femeie suferind un atac de panica. Atanasoaei a spus, cand iesea de la statia Unirii, dupa ce a fost sa verifice situatia in urma deraierii garniturii de metrou, ca accidentul s-a produs dupa ce o roata de la un vagon a iesit de pe sina, fapt ce a dus la inclinarea acestuia.

Prefectul Capitalei a mai spus ca evacuarea celor aproximativ 240 de calatori s-a incheiat, nicio persoana nefiind ranita.

O femeie a fost scoasa de un echipaj SMURD pe un scaun si cu masca pe gura, Atanasoaei spunand ca aceasta a sufert un atac de panica. El a adaugat ca nu au fost incidente legate de interventia echipajelor de la ISU Bucuresti si evacuarea facuta de salvatorii de la metrou.

Atanasoaei a precizat ca a venit la metrou pentru ca era obligatia lui in calitate de prefect al Capitalei sa verifice situatia si modul in care au intervenit echipajele.

  • Accidentul a fost sesizat la numarul unic de urgenta 112 in jurul orei 20.30, de catre unul dintre calatorii aflati in compartimentul care a deraiat.

La fata locului au fost trimise imediat patru echipaje de pompieri pentru stingerea unui eventual incendiu, doua echipaje SMURD, un echipaj cu medic de urgenta, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Anca Onofrei.
Citeste si:
Italia: Cel putin trei morti si circa 100 raniti dupa deraierea...
Italia: Cel putin trei morti...

Metroul care a deraiat este mai aproape de statia Timpuri Noi, insa salvatorii de la metrou au decis evacuarea calatorilor prin statia Unirii, din cauza faptului ca zona spre Timpuri Noi este inca sub tensiune, in acea portiune nefiind intrerupt curentul.

Circulatia pe intregul tronson a fost oprita temporar, urmand sa fie reluata cel mai probabil dupa evacuarea tuturor calatorilor, evaluarea la fata locului si dupa ce garnitura va putea fi retrasa la depou.

Cauzele producerii accidentului urmeaza sa fie stabilite dupa evaluare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.