Sute de politisti, jandarmi, lucratori ai DPIR si reprezentanti ai Enel au efectuat o razie in comuna calaraseana Sarulesti, in urma unor informatii privind racordarea ilegala a unor familii la reteaua de energie electrica din zona.

Potrivit reprezentantilor IPJ Calarasi, existau, de asemenea, informatii potrivit carora persoanele controlate sunt autori ai unor furturi din trenuri, de componente de cale ferata si terasament, persoane care detin societati de colectare si prelucrare a fierului vechi. In zona au fost descoperite 150 de tone de fier vechi fara documente de provenienta, potrivit MEDIAFAX.

"Am descins cu politistii si jandarmii si am gasit 14 locuitori care erau racordati ilegal la reteaua de energie electrica, acestora fiindu-le intocmite dosare penale pentru furt calificat. De asemenea, existau semnale ca acestia sabotau bunul mers al activitatii de la calea ferata Bucuresti - Constanta, in ultimele doua luni fiind 25 astfel de evenimente. Se fura piese si subansamble de cale ferata de terasament, iar autorii infractiunilor sunt romii din Sarulesti. Exista si suspiciunea ca au furat dintr-un tren de marfa repere, subansamble si piese auto, iar suspiciunile ne-au fost confirmate azi"
, a declarat inspectorul sef al IPJ Calarasi, comisar sef Vasile Margineanu.

In urma controlului, au fost descoperite si cateva firme de colectare si prelucrare a fierului vechi, iar in zona a fost gasita o cantitate de aproximativ 150 de tone de fier vechi fara documente de provenienta.

Citeste si: Perchezitii pentru trafic de obiecte de patrimoniu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.