Ieri, ministrul educatiei si cercetarii, Mircea Miclea, a aprobat noile criterii de evaluare pentru conferirea titlului de profesor universitar, conferentiar universitar, cercetator stiintific gradul I si II, care se vor aplica pentru concursurile ce se declanseaza incepand cu luna noiembrie a anului universitar 2005-2006.

In concordanta cu noile reglementari, o functie de profesor universitar se poate ocupa numai daca un candidat la acest titlu are prestigiu international exprimat printr-un grant castigat prin competitie internationala si prin studii cuprinse in bazele de date internationale.

In evaluarea activitatii didactice se iau in considerare si evaluarile din partea studentilor.

Totodata, dobandirea calitatii de profesor universitar inseamna automat dobandirea dreptului de conducere de doctorat, dupa modelul american. Exercitarea efectiva a acestui drept se face numai cata vreme un profesor universitar este angajat sau asociat al unei institutii acreditate pentru programe de doctorat (Institutie Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat - IOSUD).

A fost instituita si o evaluare calitativa a contributiunilor la postul de profesor, comparandu-se autoevaluarea candidatului cu continutul lucrarilor stiintifice proprii de maxima relevanta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.