Repartitiile de locuinte facute de primaria din Focsani au la baza tot criterii clientelare

Primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi (PSD), si viceprimarul Neagu Nistoroiu (PSD) au repartizat la sfarsitul saptamanii trecute 36 de noi apartamente realizate cu fonduri guvernamentale. Desi peste 1.500 de tineri care fac parte din familii modeste asteapta de ani intregi sa le vina randul la o casa din fondul locativ de stat, repartitiile s-au facut, aproape exclusiv, catre clientela politica, persoane influente din institutii locale, catre subordonati sau prieteni de familie.

Saraci si pesedisti

Apartamentele construite prin programul Agentiei Nationale de Locuinte (ANL) au ajuns in posesia unor tineri prosperi, care sunt vazuti in Focsani la volanul unor limuzine de lux. Consilieri judeteni, fosti prefecti, fii de parlamentari, judecatori si avocati, dar si copii de bani gata au primit la Focsani cheile unor locuinte sociale realizate prin ANL la standarde occidentale.
Printre tinerii "saraci si pesedisti" se afla consilierii judeteni PSD Adrian Grosu si Gabriel Nedelcu, fostul prefect PSD Catalin Vrabie, dar si nora directorului economic al Consiliului Judetean Vrancea, Valeria Teodorescu. Lor li se alatura Mihai Racovita (fiul consilierului judetean PSD Jalova Mihai Racovita, acum director al Spitalului Vidra), dar si Alin Trasculescu (directorul RAR Vrancea, promovat in functie de PSD). Printre copiii de bani gata care se muta in casa noua se mai numara Razvan Stoica (fiul fostului senator PSD Fevronia Stoica, patroana unui lant de farmacii in Vrancea). Junele, in varsta de 28 de ani, se afiseaza prin Focsani la volanul unor automobile de lux.

"Fiul meu indeplinea toate conditiile. Nu stiu de unde ati tras voi concluzia ca sunt instarita", ne-a raspuns fostul senator PSD, adaugand ca, "de la o varsta, copiii e bine sa nu mai stea cu parintii".
In sfarsit, vecini ai celor mentionati sunt si executori judecatoresti, avocati din Baroul Vrancea, dar si judecatoarele Elena Lala si Simona Corina Vrabie.

A lipsit fastul inaugurarilor a la Mitrea

Pentru a intra neobservate in posesia apartamentelor guvernamentale, multe dintre VIP-urile amintite au preferat sa nu fie prezente la inmanarea cheilor.
De altfel, nici inaugurarea nu a mai avut loc cu foarte mare tam-tam, asa cum se facea pe vremea ministrului Miron Mitrea.

Dupa cum a anuntat Biroul de Presa al Primariei Focsani, odata cu repartitia acestor 36 de apartamente in Cartierul Tineretului s-a incheiat etapa I din constructia blocurilor ANL in Focsani.
De remarcat ca repartitiile nu au respectat intocmai lista de prioritati, aprobata in urma cu cateva luni de Consiliul Local Focsani, situatia fiind pusa de viceprimarul Neagu Nistoroiu pe seama faptului ca "locatarii au fost lasati sa-si aleaga blocul si etajul la care vor sa stea".

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.