Teatrul Masca va invita la cea de-a doua editie a Zilei Internationale a Mimului, celebrata anul acesta cu spectacolele Pierrot Lunatecul si Actorul.

“Teatrul Masca, singurul teatru de pantomima si gest din Romania va aduce duminica un omagiu celui care a pus bazele acestui gen teatral. De-a lungul existentei, Teatrului Masca a imbratisat cu drag tehnica pantomimei, care prin fiecare imagine lasa loc fanteziei, producand emotii unice fiecarui spectator”, declara Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.

Ziua Internationala a Mimului, celebrata pe 13 noiembrie, a fost instituita la initiativa Institutului International de Teatru, in anul 1998, si declarat „Anul International al Mimului” cu ocazia centenarului nasterii francezului Etienne Decroux, fondatorul artei „mimului corporal” sau al „mimului pur”.Astfel, duminica, la ora 12.00, bucurestenii sunt asteptati la statia de metrou Unirii I, unde vor putea urmari Pierrot Lunatecul - un spectacol fascinant compus din mai multe momente de pantomima
.

Seara, incepand cu ora 19.00, la sediul din Bdul. Uverturii, nr. 70-72, Mihai Malaimare va asteapta alaturi de Mircea Tiberian la spectacolul "Actorul", o poveste despre viata, sperantele, bucuriile si durerile traite de actori. Spectacolul va aduce in lumina reflectoarelor un actor care crede cu tarie intr-un altfel de teatru: teatrul de imagine, teatrul direct, in care textul este... chiar Actorul.

Citeste si:
PSD îl atacă dur pe Florin Cîțu: „Face doar circ și spectacol pe...
PSD îl atacă dur pe Florin...

Mai multe detalii pe masca.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.