Posesorii de autovehicule nu vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna in acest sezon, insa vor plati amenzi daca vor provoca pagube din cauza nedotarii corespunzatoare a vehiculului. Masura va intra in vigoare la 1 noimbrie 2011.

"Soferii nu sunt obligati sa aibe anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt intre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiti de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator", a declarat joi Ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

Astfel, in urma unei intalnirii cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor din transporturi, s-a convenit ca proiectul privind echiparea masinilor cu anvelope de iarna sa fie modificat. O noua intalnire va avea loc peste o saptamana, potrivit MEDIAFAX.

  • Anvelope obligatorii in afara orasului

Ministrul Transporturilor a precizat insa ca anvelopele de iarna vor fi obligatorii pentru circulatia pe drumurile din afara oraselor, precizand ca va fi infiintat un corp unic de control in trafic, care va reuni inspectori din ARR, registrului Auto Roman si CNADNR.

Ministerul transporturilor a prezentat recent un proiect de OUG ce prevedea faptul ca soferii de autoturisme si camioane vor fi obligati sa utilizeze anvelopele de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 de lei, si sa achite daunele aduse elementelor care compun drumul daca nu au asigurare
.

Vine iarna! Cat te costa echiparea de baza a autoturismului?

Circulatia interzisa fara cauciucuri de iarna!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.