Victima violentei in familie ar putea avea dreptul sa se adreseze instantei judecatoresti pentru a obtine un ordin de protectie cu caracter provizoriu, in timp ce instanta ar putea interzice gresorului sa ramana sau sa revina in locuinta comuna, potrivit unui proiect adoptat tacit astazi de Senat.

  • Proiect privind combaterea violentei in familie, adoptat tacit de Senat

Potrivit propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii 217/2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie, instantele judecatoresti ar putea dispune evacuarea temporara a agresorului
, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, instanta ar putea sa oblige agresorul sa acopere anumite costuri suportate de victima, precum cheltuieli medicale, cheltuieli de judecata si evacuare, cheltuieli generate de adapostirea si asistenta victimei.

Judecatorul va putea, de asemenea, sa ia masuri vremelnice cu privire la incredintarea copiilor minori, obligatia de intretinere si prestatiile sociale
.

Propunere legislativa are ca autori un grup de senatori si deputati PDL, PNL si deputati apartinand minoritatilor nationale. Printre acestia, se numara Anca Boagiu, Traian Igas, Cristian Radulescu, Amet Aledin, Stefan Buciuta, Petru Calian, Cristina Elena Dobre, Mircia Giurgiu, Gheorghe Ialomitianu, Niculae Mircovici, Daniel Pirpiliu, Maria Stavrositu, Raluca Turcan si Dragos Zisopol.
Camera Deputatilor este forul decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.