O sectie a Bibliotecii Judetene "Alexandru si Aristia Aman" din Craiova va purta, incepand de luni, numele poetului Adrian Paunescu, in semn de omagiu adus poetului, conducerea institutiei anuntand ca vor fi puse la dispozitia vizitatorilor carti cu autograful omului de cultura.

Directorul Bibliotecii Judetene "Alexandru si Aristia Aman" din Craiova, Lucian Dindirica, a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX ca, incepand de luni, una dintre sectiile institutiei va purta numele poetului Adrian Paunescu.

"Decizia pe care am luat-o reprezinta un gest mic pentru un gigant al culturii romanesti. Sectia de Imprumut pentru Adulti, care de maine (n.r. luni) se va numi Adrian Paunescu, va fi gazda unei expozitii de carti ale poetului, unele cu autograf, si a unui minicenaclu de poezie, cu ocazia «Zilelor Bibliotecii Judetene Alexandru si Aristia Aman», care se vor desfasura in perioada 16-24 noiembrie", a declarat Lucian Dindirica.

Poetul Adrian Paunescu a incetat din viata vineri dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale si hepatice.

Adrian Paunescu, care pe parcursul vietii s-a implicat si in politica, este cunoscut mai ales ca poet si ca organizator al Cenaclului Flacara, el fiind si unul dintre cei mai prolifici autori romani contemporani.

Adrian Paunescu va fi inmormantat duminica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.