Un grup de arheologi de la Institutul de Istorie "A. D. Xenopol" Iasi au descoperit la marginea localitatii Popricani, judetul Iasi, intr-o groapa comuna, 16 schelete umane.

Procurorii de pe langa Tribunalul Iasi au deschis dosar penal si au demarat, vineri, o ancheta pentru a stabili provenienta ramasitelor umane gasite aici, transmite Agerpres.

Scheletele descoperite in groapa de la Popricani au fost duse la Institutul de Medicina Legala din Iasi pentru efectuarea unei expertize antropologice, care trebuie sa stabileasca vechimea osemintelor, varsta si care au fost cauzele decesului.

Declaratiile au fost facute dupa ce in urma unor sapaturi arheologice efectuate in padurea din comuna Popricani s-au gasit 13 cranii si alte ramasite umane, gloante, fragmente de obuz. Cercetarile sunt efectuate de procurori atat de la un tribunal civil, cat si de la Tribunalul Militar.

Localnicii cred ca acolo au fost inmormantate cadavrele unor evrei ucisi in 1941.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.