Politistii de frontiera din Constanta au tras joi dimineata aproape 70 de focuri de arma pentru a captura un pescador turcesc care se afla in apele Marii Negre, in zona exclusiv economica a Romaniei, la aproximativ 60 de mile marine de Portul Constanta.

Doua nave ale institutiei au interceptat joi in jurul orei 01.30, in apele Marii Negre, in zona exclusiv economica a Romaniei, la aproximativ 60 de mile marine de Portul Constanta, pescadorul turcesc Efeler 1, care ridica mai multe plase de pescuit la bord.

Politistii de frontiera au solicitat echipajului turcesc sa sisteze orice activitate si sa primeasca controlul la bord, insa acesta a refuzat, iar vasul a pornit spre sud, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, comisarul sef Adrian Burcea, relateaza MEDIAFAX.

Dupa ce au efectuat somatiile legale, politistii au folosit armamentul de bord si individual, tragand 68 de focuri de arma pentru a opri pescadorul turcesc. Vasul turcesc a fost lovit in pupa, in zona sala masini, insa niciun membru al echipajului nu a fost ranit.

Vasul este adus in Portul Constanta pentru verificari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.