Confederatia "Cartel Alfa" cere demisia de onoare a premierului Emil Boc in urma deciziei Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea asumarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, sindicalistii precizand ca nu este prima oara cand Executivul nu respecta prevederile constitutionale.

Confederatia "Cartel Alfa" considera ca premierul Emil Boc ar trebui sa-si dea in acest moment demisia de onoare, deoarece nu este prima oara cand acest Guvern incearca sa nu respecte prevederile constitutionale, eludand rolul statului de drept si facand referire la cazul deciziilor referitoare la politizarea functiilor de conducere din institutiile deconcentrate, se arata intr-un comunicat de miercuri al sindicalistilor, potrivit MEDIAFAX.

"Demisia de onoare a premierului Emil Boc ar fi primul semnal ca democratia in Romania incepe sa-si revina la justa ei valoare, iar societatea romaneasca ar avea toate sansele de reintoarcere la normalitate", precizeaza conducerea "Cartel Alfa"

Confederatia "Cartel Alfa" saluta decizia Curtii Constitutionale care a decis, cu majoritate de voturi, ca asumarea raspunderii pe Legea Educatiei este neconstitutionala. Totodata, judecatorii au constatat ca exista un conflict juridic intre Parlament si Guvern, deoarece Executivul si-a asumat raspunderea pe o lege care era deja in dezbatere parlamentara. Drept urmare, Legea Educatiei, adoptata de Camera Deputatilor isi continua traseul la Senat.

Curtea Constitutionala s-a pronuntat astfel impotriva Guvernului care a incercat sa impuna un continut al Legii Educatiei, incalcand legile in vigoare si fortand nota, in ciuda faptului ca era vorba despre o lege extrem de importanta pentru viitorul tarii, subliniaza "Cartel Alfa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.