Data de 24 ianuarie a fost declarata zi de sarbatoare legala in care nu se va lucra, potrivit deciziei Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor de a adopta favorabil un proiect de lege initiat in acest sens.

Deputatii din Comisia pentru munca si protectie sociala au adoptat, miercuri, favorabil, proiectul de lege privind declararea zilei de 24 ianuarie ca sarbatoare nationala legala, relateaza Agerpres.

Comisia pentru munca a fost sesizata pe fond, iar Camera Deputatilor este camera decizionala. Pentru a intra in vigoare, proiectul de lege trebuie aprobat de plenul Camerei inferioare a Parlamentului si, ulterior, promulgat de presedintele Traian Basescu.

Proiectul de act normativ, initiat de deputatul PDL Dan-Radu Zatreanu, prevede ca ziua de 24 ianuarie, in care s-a infaptuit, in 1859, Unirea Tarii Romanesti si a Moldovei, se declara sarbatoare nationala legala si va fi denumita "24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.