O fetita de etnie roma de doar zece ani a nascut saptamana trecuta in Spania. Cazul a socat o tara intreaga.

Personalul medical de la spitalul din Jerez (Andaluzia), unde a nascut minora, sunt socati de acest caz care a mobilizat atat serviciile sanitare, cat si cele sociale. Diario de Jerez relateaza ca este vorba de o micuta imigranta, in timp ce cotidianul 20 minutos sustine ca fetita de 10 ani este de nationalitate romana.

Romanca de etnie roma, identificata drept Elena, a nascut o fetita sanatoasa intr-un spital din Jerez.

  • Mama fetitei: "Nu este asa mica"

Intr-un interviu acordat televiziunii Cuatro, Olimpia, mama fetitei de 10 ani, a socat de asemenea cu declaratiile sale. "Sunt fericita ca sunt bunica. La noi e ceva normal. in Romania, la varsta asta ne casatorim noi. Aici stim ca nu e normal, dar la noi e normal, fetita nu este asa mica", le-a spus aceasta jurnalistilor, potrivit Adevarul.es.


  • Tatal copilului ar fi un minor de 13 ani

Tatal copilului nascut ar fi tot minor, avand doar 13 ani. Presa spaniola sustine ca fata a ajuns in Spania tara in urma cu trei saptamani, posibil trimisa de familie. Mama fetei, Olimpia, i-ar fi spus acesteia sa mearga in Spania, pentru a incasa cei 2.500 de euro oferiti automat mamelor care nasc in aceasta tara. Totusi, fetita nu poate primi acesti bani pentru ca nu locuieste in Spania de minimum doi ani, relateaza MEDIAFAX.

La randul sau, Olimpia a declarat pentru ziaristii spanioli ca fata locuia in Romania, impreuna cu tatal ei, in vreme ce ea se mutase in Spania, cu noul ei sot. Cand a auzit ca Elena s-a despartit de prietenul ei, in varsta de 13 ani, si ca este insarcinata, i-a spus fetei sa vina in Spania, pentru a naste acolo
.

Potrivit presei spaniole, familia Elenei locuieste intr-o cladire darapanata din Jerez, in care s-au mutat, fara autorizatie "peruvieni si romi romani, care vand fiare vechi si cersesc". Fetita si copilul ei, botezat Nicolette, vor ramane, pentru moment, in Spania.

Serviciile locale de asistenta sociala si politia au demarat o ancheta in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.