Va propunem sa aflati care sunt acele alimente care va energizeaza si va binedispun!
Stresul de zi cu zi, activitatile din ce in ce mai multe, schimbarile organismului, odihna insuficienta, toate acestea ne “secatuiesc” de energie. Ajungem astfel sa fim anxiosi, depresivi ori chiar nervosi, sa ne certam cu toti din jur fara motive sau pur si implu sa uitam de bucuria de a trai. De vina sunt mai multi factori: stresul, timpul, multitudinea de activitati, odihna insuficienta, dar mai ales alimentatia, potrivit Garbo.ro.
  • Cacao

Cacao a fost extrasa din arborele cu acelasi nume, fiind utilizata de mii de ani pentru gustul sau delicios, dar si efectele incantatoare. Astfel, cacao creste endorfinele si serotoninele – hormonii raspunzatori de starea de fericire, creste imunitatea, libidoul, intensifica circulatia cerebrala, este un bun tonic intelectual, ascute simturile, previne bolile cardiovasculare si creste randamentul intelectual. Se recomanda sa beti dimineata lapte cald cu o lingura rasa de cacao.
  • Vanilia

Vanilia este cunoscuta ca un puternic tonic cerebral in primul rand, avand puternice efecte tonice, stimuland intelectul si memoria. Este si usor afrodiziaca, elimina stresul, determina secretia unor hormoni care au rol in starea de bine, scade inhibitia, combate anxietatea si depresia.
  • Ginsengul

Ginsengul este utilizat de mii de ani in medicina naturista, avand numeroase efecte pozitive asupra organismului. Ginsengul are calitatea de a creste usor fluxul cerebral printr-o usoara vasodilatatie, astfel are efecte tonice, imbunatateste memoria, este util in stres, surmenaj psihic, depresie, anxietate, agresivitate si alte tulburari psihice. Ginsengul creste imunitatea, previne cancerele, creste libidoul, fertilitatea, intensifica sexualitatea si are efecte de intinerire.
  • Cafeaua

O ceasca de cafea dimineata, alaturi de cana cu lapte si cacao poate face adevarate minuni. Cafeina este raspunzatoare pentru efectele tonice si de binedispunere, creascand serotoninele si endorfinele, homrmoni ce ne dau o stare de beatitudine. Poate tocmai datorita acestor efecte devenim usor dependenti de cafea... Daca nu doriti cafea, o puteti inlocui cu ceai verde, bogat de asemenea in cafeina, dar si in antioxidanti.


Descopera alte 7 alimente miraculoase pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.