Continuand succesul obtinut in 2008 si 2009, Teatrul National de Opereta Ion Dacian organizeaza in perioada 4-14 noiembrie 2010 cea de-a III-a editie a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical Viata e frumoasa!, singurul festival de profil din Romania.

Cu invitati din peste zece tari si un program diversificat dedicat sferei artelor spectacolului muzical, anul acesta, festivalul include "numeroase evenimente: spectacole de opereta si musical, gale si concerte, ateliere pentru copii, conferinte sustinute de specialisti din domeniul musicalului, la care se adauga Trofeul „Ion Dacian” pentru tineri interpreti, expozitii, seri traditionale, vizionari de spectacole, dar si programe radio dedicate operetei si musicalului.

Publicul va avea astfel ocazia sa vada spectacole de musical si opereta ale unor teatre renumite din Ungaria, Rusia sau Ucraina, dar si productii ale teatrelor locale. Festivalul debuteaza cu premiera Liliacul, opereta de Johann Strauss-fiul, productie a Teatrului Naaional de Opereta "Ion Dacian", in regia lui Razvan Ioan Dinca.

  • Agenda festivalului

Programul de opereta include Vanzatorul de pasari, de Carl Zeller, in regia lui Yury Alexandrov, si Baiadera de Emmerich Kálmán, in regia lui KERO® - Kerenyi Miklos Gabor, Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta, Ungaria.

Sectiunea spectacol muzical propune colajul de chansonete "Paris, mon amour", in regia lui Razvan Ioan Dinca, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”; "Tango of Life", in regia lui Bogdan Strutinsky, Teatrul Academic de Opereta Kiev, Ucraina; "Piata Roosevelt", in regia lui Radu Afrim, Teatrul National Timisoara; "Supermarket", in regia lui Theo Herghelegiu, co-productie a Teatrului Inexistent si a Teatrului Arca.

Concertele „Viata e frumoasa!” variaza de la muzica clasica (Best of Erkel, Ungaria) la dark cabaret (Tiger Lillies, UK), fado portughez (Mariza, Portugalia), muzica experimentala (Laurie Anderson, SUA) si alternativa (Hitman's Heel, Germania, Raz Ohara and the Odd Orchestra, Germania), de la jazz (Vlaicu Golcea, Old Fish JazzBand) la muzica ambientala (Damian & DJ Ravin, Damian & Friends), dar si muzica religioasa bizantina (corul TNO „Ion Dacian”, grupul Nectarie Protopsaltul).

Seria de ateliere pentru copii include atat proiecte adresate copiilor de varsta scolara, cat si celor de varsta prescolara: atelierul „Pruncii, Cobza si Opereta”, dedicat familiarizarii copiilor cu muzica traditionala romaneasca, atelierul „Viata e frumoasa!” pentru copii care provin din medii defavorizate, atelierul de magie pentru copii si atelierul „Teatrul de Umbre” .

Vezi aici programul complet al evenimentului

Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” si online, pe site-ul eventim.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.