Prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, a fost ridicat joi noaptea de la domiciliul sau din municipiul Sibiu si transportat in arest la Alba Iulia, unde se judeca procesul in care este acuzat de fapte de coruptie.
Politistii au sosit in noaptea de miercuri spre joi cu o autospeciala a Politiei la domiciliul prim-procurorului din municipiul Sibiu, de unde acesta a fost ridicat. Intrebat cum comenteaza decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acesta a declarat ca este tratat ca "cel mai mare infractor".

Apostu a fost dus in Alba Iulia, unde se judeca procesul in care este acuzat de fapte de coruptie, alaturi de un ofiter SRI.

Instanta suprema a decis, miercuri, arestarea preventiva a prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, si a ofiterului SRI Tiberiu Popescu, acuzati de fapte de coruptie, relateaza MEDIAFAX. Judecatorii Inaltei Curti De Casatie si Justitie (ICCJ) au admis contestatia procurorilor anticoruptie fata de decizia instantei inferioare, potrivit careia cei doi sa fie cercetati in stare de libertate in cazuri de coruptie.

  • Trafic de influenta si luare de mita

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Nicusor Florin Apostu, este acuzat de procurorii DNA ca ar fi comis peste zece fapte penale in trei luni, majoritatea infractiuni de trafic de influenta si luare de mita, primind bani, mancare, alcool, un parfum sau o revizie gratis.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie arata ca Apostu este acuzat de opt infractiuni de luare de mita, doua de trafic de influenta, instigare la fals intelectual, doua fapte de retinere sau distrugere de inscrisuri si de favorizarea infractorului. Co-inculpatul din acest dosar, ofiterul SRI Tiberiu Narcis Popescu, este acuzat de trei infractiuni de dare de mita, de complicitate la retinere sau distrugere de inscrisuri si de complicitate la favorizarea infractorului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.