Peste jumatate de milion de copii, de la nou-nascuti la 16 ani, din zonele afectate de inundatii, vor beneficia gratuit de suplimente alimentare pe baza de minerale si vitamine, a anuntat ieri ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Suplimentele alimentare care vor fi alocate copiilor sunt multivitamine, calciu si calciu cu magneziu. "Intrucat o mare parte din populatia sinistrata o reprezinta copiii, MS a elaborat un program special de administrare a suplimentelor alimentare pe baza de minerale si vitamine, asigurandu-se astfel un suport minim impotriva imbolnavirilor in sezonul rece", a adaugat Nicolaescu.

Bugetul programului, care incepe la 1 noiembrie 2005, este de cinci miliarde lei vechi. Fondurile au fost aprobate de catre Guvernul Romaniei si au fost acordate din Fondul de interventie la dispozitia Executivului prevazut in bugetul de stat pe anul 2005. Licitatiile pentru achizitionarea suplimentelor alimentare, distribuite gratuit copiilor, vor fi organizate in perioada imediat urmatoare, a mai spus ministrul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.