Peste 2.000 de pelerini, 600 de preoti si membri ai Sfantului Sinod prezenti in prima zi a sarbatorii Sfantului Dimitrie cel Nou ocrotitorul Bucurestilor, care a inceput sambata in Capitala, pentru prima data fiind aduse la Catedrala Patriarhala particele ale sfintei Cruci.

Sarbatoarea a inceput sambata la ora 10.30 cu o procesiune. Particele din lemnul Sfintei Cruci a fost adus de la Biserica Sfantul Spiridon Nou intalnindu-se la baza dealului cu moaste ale Sfantului Dimitrie cel Nou si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Mii de pelerini au sosit inca de la miezul noptii pentru a participa la aceasta sarbatoare. Dar cea mai vrednica dintre pelerine este bucuresteanca Lita Tudor care a sosit inca de vineri, de la ora 10.00 pentru a fi prima care saruta sfintele moaste si lemnul Sfintei Cruci, transmite MEDIAFAX.

"Vin de 20 de ani la aceasta sarbatoare. Nu merg la alte sarbatori pentru ca sunt din Bucuresti si-mi este greu. Dar de 20 de ani sunt prima care ma asez la coada pentru a ajunge la racla cu sfintele moaste. La ora 10.00 eram numai eu, dar in cateva minute au mai venit alte trei persoane", a spus femeia.

Totodata la slujba au participat peste 600 de preoti si inalti ierarhi membri ai Sfantului Sinod cat si mitropolitul Pavel de Drama si o delegatie din Grecia care a adus la Bucuresti racla cu lemnul Sfintei Cruci. Este pentru a doua oara cand lemnul Sfintei Cruci este adus in Romana, pentru prima data in 2004 la Iasi pe vremea aceea PF Daniel fiind mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Peste 200 de jandarmi asigura ordinea in Dealul Mitropoliei, unde au fost amplasate corturi de catre Crucea Rosie, care impart ceaiuri si sandvichuri pelerinilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.