Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti au dispus, vineri, trimiterea in judecata a 43 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infractional, inselaciune bancara si fals, creand un prejudiciu de un milion de lei.

Membrii gruparii sunt acuzati constituire si aderare la un grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals si uz de fals, anunta DIICOT.

Cele 43 de persoane sunt suspectate de faptul ca, in perioada 2005-2007, au format un grup infractional organizat, specializat in inselaciuni cu consecinte deosebit de grave, potrivit MEDIAFAX.

Folosind documente falsificate, membrii grupului au incheiat 63 de contracte de credit bancar, in lei si valuta, cu doua banci comerciale din municipiul Ploiesti, atat in nume personal, cat si prin intermediul unor persoane recrutate special in acest scop.

Valoarea prejudiciului se ridica la aproximativ un milion de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit sechestru aigurator asupra mai multor imobile ale suspectilor.
Cauza a fost trimisa spre judecare la Tribunalul Prahova.

In luna decembrie 2007, Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti a anuntat ca 15 membri ai unui grup infractional specializat in inselarea unitatilor bancare cu scopul obtinerii de credite au fost trimisi in judecata de catre procurorii ploiesteni.

Alte 45 de persoane au fost cercetate, in acelasi caz, intr-un nou dosar penal din 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.