Viceprimarul Razvan Murgeanu a fost desemnat ieri de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) cu 48 de voturi din 51, drept primar general interimar in locul lui Traian Basescu, ales presedinte al Romaniei, care a fost prezent la eveniment. Razvan Murgeanu a fost de altfel singura propunere pentru preluarea atributiilor de primar general, care a venit din partea unui consilier municipal din partea Aliantei PNL-PD. In expunerea de motive ce a insotit propunerea se precizeaza ca - potrivit Constitutiei, Legii administratiei publice si altor acte normative - CGMB a luat act de incetarea mandatului de primar general al lui Traian Basescu, dupa ce acesta a depus juramantul de presedinte al Romaniei.

Dupa validarea in functia de primar general interimar al municipiului Bucuresti a viceprimarului Razvan Murgeanu (PD), consilierul municipal Doru Giugula (PSD) - care a anuntat ca sprijina candidatura lui Murgeanu - a solicitat CGMB si presedintelui tarii respectarea termenului de sase luni prevazut de lege pentru organizarea alegerilor locale. "Felicitam noul primar interimar si speram sa faca cinste functiei pe care o ocupa in prezent. (...) Speram insa ca acest consiliu si noul guvern vor respecta termenul legal pentru organizarea alegerilor locale pentru a nu ne confrunta cu situatia unui interimat la nesfarsit, in Bucuresti", a spus Giugula, citat de Mediafax.

Basescu vrea alegeri rapide in Bucuresti

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a afirmat la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ca va sustine organizarea rapida a alegerilor locale in Bucuresti, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in ianuarie, de catre noul guvern. "Functia de primar general nu este o functie care sa se dea pe cale administrativa, prin CGMB. Romania va avea un guvern pana la trecerea in noul an. Va asigur ca decizia de organizare a alegerilor locale pentru desemnarea primarului general va fi una dintre primele decizii ale noului guvern, in luna ianuarie", a afirmat presedintele Romaniei.

Traian Basescu a precizat ca data alegerilor va fi fixata dupa consultari intre consilierii municipali si noua conducere a Ministerului Administratiei si Internelor, fiind posibil ca alegerile sa aiba loc chiar in februarie sau martie.

"Data organizarii alegerilor pentru desemnarea primarului general trebuie sa fie stabilita rapid, posibil februarie sau martie, in functie de rezultatele consultarilor dintre Ministerul Administratiei si Consiliul General. Trebuie tinut cont, bineinteles, si de modul in care se manifesta iarna in Bucuresti", a mai spus presedintele Romaniei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.