Clubul Academic de Studii Europene anunta desfasurarea seminarului national "EducaTiA ne zambeste tuturor!" in perioada 20 - 24 octombrie, organizat la Complexul Cultural Sportiv Studentesc Tei.

Seminarul face parte din proiectul cu acelasi nume finantat de Comisia Europeana prin intermediul Programului Tineret in Actiune, se arata intr-un comunicat de presa.

  • Ce contine proiectul?

Proiectul “EducaTiA ne zambeste tuturor” a pornit de la necesitatea integrarii unui numar cat mai mare de tineri romi in invatamantul superior. Tema centrala este „Absolvirea invatamantului superior de catre un numar tot mai mare de tineri de etnie roma conduce la dezvoltarea economica si sociala a diferitelor comunitati si contribuie astfel la atingerea obiectivelor politicii de coeziune”.

La seminar vor participa reprezentanti ai ONG-urilor de profil, invitati din partea Ministerului Educatiei, Parlamentului Romaniei si Parlamentului European, precum si experti in politicile vizate de acest proiect. Acestia vor discuta pe baza cercetarilor realizate de catre 21 de tineri provenind din sase centre universitare – Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Oradea, Timisoara.

  • Scopul acestuia

Proiectul isi propune sa incurajeze cooperarea intre tinerii romani si cei de etnie roma, astfel incat participantii vor lucra impreuna, alaturi de facilitatori, pentru a gasi solutii de rezolvare a aspectelor problematice privind politica de creare a locurilor speciale pentru tinerii romi in universitati.

Scopul demersului este de a imbunatati participarea tinerilor de etnie roma la studiile universitare, pentru a facilita astfel atingerea obiectivelor politicii de coeziune.

„Sustin initiativa Clubului Academic de Studii Europene si consider ca proiectul «Educatia ne zambeste tuturor» este un bun exercitiu de implicare a tinerilor in modelarea politicilor educationale care ii afecteaza in mod direct. Demersuri de acest tip sunt necesare pentru ca tinerii sa devina cu adevarat parteneri ai universitatilor in derularea unui proces educational la standarde europene”, a declarat Iordan Barbulescu, decanul Departamentului de Relatii Internationale si Integrare Europeana din SNSPA, unul dintre expertii invitati la acest seminar care a sprijinit echipa in implementarea acestui proiect.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Rezultatele obtinute in cadrul seminarului vor fi prezentate in fiecare oras implicat in proiect, in cadrul liceelor, pentru a creste vizibilitatea acestor politici.

De asemenea, raportul obtinut in urma seminarului va fi oferit ONG-urilor de profil pentru a putea fi folosit ca material in actiunile acestora de lobby si advocacy pentru imbunatatirea accesului tinerilor romi la invatamantul universitar.

Mai multe informatii gasiti aici!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.