Pretul gazelor naturale nu ar trebui sa creasca in aceasta iarna, nici pentru populatie nici pentru companii, , a declarat astazi Ministrul Economiei Ion Ariton.

"Nu as dori ca in aceasta iarna sa scumpim pretul gazelor pentru populatie si nici pentru populatie", a afirmat Ion Ariton.

Acesta a adaugat ca miercuri va discuta cu premierul Emil Boc eventuala prelungire a legii prin care o serie de companii chimice primesc doar gaze din productia interna. Prevederile legii expira la 31 octombrie, relateaza MEDIAFAX.

"Maine vom discuta cu premierul, iar pana la 31 octombrie vom decide daca prelungim aceste contracte. Trebuie sa vedem ce se va intampla dupa 1 noiembrie", a adaugat Ariton.

Masura de sprijin prin care o serie de producatori din industria chimica si a ingrasamintelor au primit doar gaze din productia interna, mai ieftine de aproape doua ori fata de cele importate, a fost introdusa de Guvern in mai 2009, fiind prelungita cu un an in luna octombrie a anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.