Cincisprezece copii de la scoala din localitatea maramureseana Firiza au fost transportati, luni dupa-amiaza, la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare, dupa ce s-au simtit rau, cel mai probabil in urma consumului de lapte primit la scoala.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Maramures, Calin Man, a declarat ca 15 copii de la scoala din Firiza au acuzat stari de rau si au avut varsaturi, ei spunand ca acest lucru s-a intamplat dupa ce au baut laptele primit la scoala, relateaza MEDIAFAX.

Calin Man a declarat ca cei 15 copii care au fost dusi la spital au fost diagnosticati cu sindrom dispeptic, care inseamna o stare de rau, creata de un aliment.

"Diagnosticul clinic este de sindrom dispeptic, adica «nu le-a picat bine»", a afirmat el.

Man a spus ca elevii nu mai prezinta simptome de rau si varsaturi, ei fiind supravegheati in continuare, dar probabil nu vor necesita internare.

Conform sursei citate, laptele baut de copii era in termenul de garantie.

De asemenea, Man a spus ca reprezentantii DSP, ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Oficiului pentru Protectia Consumatorilor au luat probe din lapte, iar rezultatele de laborator vor fi anuntate in zilele urmatoare.

Elevi intoxicati cu "Laptele si Cornul" de la scoala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.