Potrivit proiectului bugetului de stat pentru anul viitor, Executivul diminueaza fondurile bugetelor locale din TVA si reduce salariile din invatamant si ajutoare sociale.

  • Guvernul taie din bugetul pentru salarii si ajutoare sociale

Guvernul va diminua substantial fondurile bugetelor locale din TVA, taind la jumatate alocatiile pentru lucrari de infrastructura si baze sportive, potrivit Realitatea.

Totodata, Guvernul va reduce banii pentru salarii din invatamant si ajutoare sociale, volumul creditelor pentru infiintarea locurilor de munca fiind de asemenea redus cu 50%.

Masurile sunt prevazute in proiectul de buget pe 2011.

Boc, impotriva "mecanismul pervers" al stimulentelor

  • Unde se duce bugetul?

Premierul Emil Boc a declarat vineri la Cluj, ca imprumuturile care vor fi luate in viitor de Romania vor fi orientate, cu precadere, spre dezvoltare si investitii, acesta fiind modul in care Guvernul va concepe partea de buget pe anul 2011, potrivit MEDIAFAX.

Boc a afirmat ca fondurile europene, infrastructura si locurile de munca vor scoate Romania din criza si vor duce la crestere economica.

"Fondurile europene, infrastructura si locurile de munca vor scoate Romania din criza si vor duce la crestere economica si, daca vom avea taria sa ducem resursele financiare aici si nu in alta parte, vom reusi. Pozitia noastra ramane aceeasi, banii directionati spre aceste componente de dezvoltare si sa consumam cat producem. Imprumuturile pe care le luam pentru a cuprinde deficitul pe care il vom stabili in acord cu ceea ce inseamna UE sa fie orientate cu precadere spre dezvoltare si investitii. Acesta e modul in care, la nivel macro, concepem partea de buget pe 2011 si partea de iesire din criza economica", a subliniat Emil Boc.

Potrivit acestuia, daca Guvernul ar cadea in populisme si va da bani din nou in proiecte care nu aduc investitii si nu genereaza locuri de munca, nu va reusi scoaterea tarii din criza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.