Organizatiile din Romania se mai pot inscrie in cursa pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011 pana pe 30 noiembrie. Valoarea totala a premiilor este de 610.000 Euro.

Fundatia Erste a deschis pe data de 1 septembrie 2010 perioada de inscrieri pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011, la care pot participa 12 tari din Europa centrala si de sud-est, printre care si Romania. Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 30 noiembrie 2010.

  • Cine poate participa?

Premiul se adreseaza organizatiilor non-profit, administratiilor publice, membrilor societatii civile, comunitatilor religioase, initiativelor private sau reprezentantilor media care au vizat integrarea sociala a grupurilor defavorizate, din urmatoarele tari: Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

  • Proiecte sociale pentru persoanele dezavantajate

Premiul este acordat la fiecare doi ani proiectelor de integrare sociala creative care au produs schimbari semnificative in vietile beneficiarilor, obiectivul fiind acela de a promova si recompensa organizatiile din sectorul public si non-profit care contribuie la integrarea sociala a persoanelor dezavantajate.

Juriul este format din 20 de personalitati marcante, experti in zonele de integrare sociala, societate civica, politica si media din regiune. Editia 2011 va numara 30 de proiecte castigatoare, doua Premii Speciale ale Juriului, un Premiu al Practicienilor si un Premiu pentru Buna Guvernare (Good Governance). Castigatorii vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de gala din iunie 2011, de la Budapesta.

  • Tu ce ai schimba?

Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011 se desfasoara sub motto-ul „Tu ce ai schimba?” si este sustinut onorific de un tur pe bicicleta efectuat de doi membri ai echipei Premiului. Acestia au plecat din Viena pe 8 octombrie, pentru a strabate timp de 2 saptamani peste 1.600 de km, trecand pri 10 orase din 6 tari din Europa centrala si de sud-est. In Romania, Turul va ajunge la Timisoara, pe data de 18 octombrie.
Citeste si:
Cătălin Bordea și Nelu Cortea, petrecere după câștigarea marelui...
Cătălin Bordea și Nelu...

Mai multe detalii despre Premiul Fundatiei Erste pentru Integrare Sociala si despre procesul de inscriere sunt disponibile aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.