Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Sklodowska Curie" din Bucuresti, cel mai mare din tara cu profil pediatric, este amenintat cu inchiderea.

  • Spitalul "Marie Curie": Lipsa de personal si conditii de igiena precara

Peste 300 de copii cu diagnostice severe sunt consultati zilnic de un numar din ce in ce mai mic de cadre medicale, care paresesc tara sau se muta in sistemul privat, sectiile de boli respiratorii si cardiologie pediatrica fiind deja inchise
. Desi in spital ar fi nevoie de 67 de asistente, Guvernul a permis angajarea a doar noua persoane pe aceste posturi, scrie Jurnalul.ro.

Solutia inchiderii este impusa si de imposibilitatea de a mai asigura sterilizarea corecta, cadrele medicale si pacientii fiind expusi infectiilor intraspitalicesti
. Practic, medicii si asistentele nu-si mai pot face meseria corespunzator cu dotarile actuale, in conditii de igiena precara, cu un numar alarmant de copii cu diagnostice severe, cu lipsa de medicamente si materiale sanitare. Si totul recompensat cu salarii de mizerie.

"Da, din cate stiu eu sectia de cardiologie pediatrica a fost inchisa. Se face un efort din partea celorlalte sectii de personal ca sa poata functiona", a declarat managerul spitalului, Catalin Smarandache, potrivit Realitatea.

  • Intre timp, s-au angajat insa sapte directori si consilieri la palatul Victoria

La Palatul lui Emil Boc au mai fost angajati sapte oameni, directori si consilieri, desi legea nu permite acest lucru, deoarece nu s-au facut disponibilizarile necesare.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.