Un compendium international despre cinematografia din toata lumea, cartea "Take 100. The Future of Film: 100 New Directors" include si 4 regizori romani, din tanara generatie.
Potrivit Coolhunting.com, "Take 100. The Future of Film: 100 New Directors", contine o lista completa a tinerilor regizori care s-au afirmat la nivel mondial, in ultimii cinci ani si care au impresionat publicul atat prin subiectele vizionare, cat si prin metodele tehnice utilizate.

Printre cei 100 inclusi in aceasta carte se afla si regizorii romani Cristian Mungiu ( pentru filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile"), Cristi Puiu (pentru filmul "Moartea Domnului Lazarescu"), Catalin Mitulescu (pentru "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii") si Corneliu Porumboiu ("Politist, adjectiv").

La fel ca si alte carti de acest gen, un juriu de 10 curatori si alte mari nume din cinematografia globala, printre care Olivier Père, Kim Dong-Ho, Sergio Wolf, Piers Handling and Cameron Bailey, Trevor Groth, Christopher Terhechte, iau ales pe cei 100 de norocosi care vor scrie cinematografia viitorului. Criteriile dupa care cei 100 de regizori au fost alesi pe spranceana includ: atingerea multitudinii de teme tabu, atat pentru public, cat si pentru regimurile politice trecute si actuale, atinse intr-un mod extrem de direct si realist de catre acestia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.