In perioada 8 octombrie - 7 noiembrie 2010, Palatul Stirbei de pe Calea Victoriei din Capitala va fi gazda Bienalei Tinerilor Artisti.
“Gazduirea Bienalei Tinerilor Artisti este doar primul eveniment dintr-o lunga serie de activitati prin care Palatul Stirbei va fi reintrodus in viata culturala si publica a orasului. Dupa o lunga perioada de mutilare si izolare din viata orasului, am speranta ca impreuna cu autoritatile responsabile, Palatul Stirbei va redeveni in scurt timp o emblema a frumosului si a bunului gust”, declara Ovidiu Popescu, proprietarul cladirii.

Potrivit Wall-Street, vernisajul expozitiei Police the Police va incepe vineri, 8 octombrie, ora 19:30, iar manifestarile vor reuni la Bucuresti artisti din Germania, Franta, Austria, Marea Britanie, Rusia, Polonia, Cehia, Albania, Elvetia, Italia, Portugalia, Olanda, Belgia, Serbia, Slovenia, Republica Moldova, Ungaria, Romania, Israel, Brazilia, Palestina, India, China, Irak si Statele Unite.

Palatul Stirbei face in prezent subiectul unor planuri de restaurare si reamenajare care au drept obiectiv transformarea sa intr-un punct central pe harta Bucurestiului. Imediat dupa obtinerea avizelor necesare, Palatul Stirbei urmeaza sa fie integral restaurat pentru a putea fi deschise aici galerii de arta, anticariate si cafenele. In spatele acestuia este proiectata construirea unui corp nou de cladire, un spatiu multifunctional, cu apartamente, spatii comerciale de lux si restaurante.

Prin reintroducerea acestei cladiri in circuitul cultural si public, orasul si locuitorii sai vor avea foarte mult de castigat. Palatul Stirbei va deveni centrul multora dintre activitatile importante ale Bucurestiului, iar realizarea proiectului va redefini un stil de viata pe care Calea Victoriei si Bucurestiul l-au cunoscut doar in timpul Micului Paris”, spune Ovidiu Popescu.

Citeste si:
Noaptea Dansului: Punctele fierbinți de pe Calea Victoriei în care...
Noaptea Dansului: Punctele...

Palatul Stirbei a fost ridicat in prima jumatate a secolului al 19-lea. In perioada 1849-1854 a functionat ca palat domnesc, iar apoi, pana in 1948, ca resedinta a familiei Stirbei-Bibescu. Intre 1982 si 1994 a adapostit Muzeul Ceramicii si Sticlei, iar din 2005 a fost cumparat de omul de afaceri Ovidiu Popescu, CEO al Petrolexportimport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.