Manevrele navelor in porturile constantene au fost suspendate, inca de vineri, din cauza vantului puternic care sufla in rafale, cu viteze de aproape 60 de kilometri pe ora.
Potrivit Capitaniei Constanta, citate de MEDIAFAX, operatiunile portuare au fost suspendate, inca vineri dupa-amiaza, in porturile Constanta Nord, Constanta Sud - atat maritim, cat si fluvial, Midia si Mangalia, deoarece vantul bate cu forta 5 - 7 pe scara Beaufourt, cu viteze de pana la 60 de kilometri pe ora.

De asemenea, din acelasi motiv a fost restrictionat si traficul de barje de pe Canalul Dunare - Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud - fluvial.

In aceasta situatie, pentru siguranta, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite, evitand astfel intrarea in deriva.

De asemenea, vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.